RISÅSGATAN 12

 

Risåsgatan 12 (Kommendantsängen 3:4) ägs av Gunnar Lövgren Förvaltnings AB och förvaltas av Gunnar Lövgren Fastigheter AB.

Adress: Risåsgatan 12
Område: Linné, centrum
Byggår: 1934
Ombyggnadsår: 1980-1995
Fastighetstyp: Tegelhus, gårdshuset har tegelstomme med plåtfasad.
Uppvärmning: Fjärrvärme
Kabel-TV: Telia
Bredbandsuttag: Öppen Fiber
Hiss: Ja, ej gårdshuset 

Bostadsyta: 1248 kvm
Lokalyta: 57 kvm
Totalt: 1305 kvm
Lägenheter: 22 st
Lokaler: 2 st

Gatuhuset
Tegel och betong hus med träbjälklag. Tegelfasaden mot gatan är intakt medan gårdsfasaden är tilläggsisolerad och därefter plåtbeklädd. Huset står på berg varför inga sättningar förekommer. Yttertaket är plåttäkt. Huset har en charm från 30-talet med lite högre takhöjd och fina fiskbensmönstrade parkettgolv.

Spegeldörrar och lister från typiskt 30-tal. Entrén och trapphuset har målats med mönster och färgsättningen är från när huset byggdes. 1975 inreddes en vindslägenhet samt en mindre vindslägenhet byggdes till 2001. Huset har byggts om i etapper från 80-talet och framåt. Alla kök och badrum är ombyggda. Fönstren är bytta i till aluminiumfönster från H-Fönster Lysekil. Huset har både självdrag och mekanisk frånluft. Hiss finns och huset har både vinds- och källarförråd för hyresgäster. I huset finns två mindre lokaler.

Gårdshuset
Tegelstomme med träbjälklag. Denna byggnad var från börja en industribyggnad med bland annat ett marmorsliperi. Byggdes under 70-talet om till kontor. 1995 byggdes hela gårdshuset om till 6 mindre lägenheter med modern stil med öppen planlösning. Gårdshuset har mekanisk frånluft.

Område
Risåsgatan ligger mellan Övre Husargatan och Linnégatan. Linnéområdet är ett mycket attraktivt område att bo i. Bra med kommunikationer och rikligt med affärer. Linnéområdet är känt för alla restauranger och caféer. Nära till naturområden vid Skansen Kronan, Slottsskogen, Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen.
 


 

Bilder Risåsgatan 12
Klicka för att se fler bilder

Bilder Risåsgatan 12