ENGELBREKTSGATAN 24
/CHALMERSGATAN 31

 

Engelbrektsgatan 24 (Lorensberg 59:5) ägs av Gunnar Lövgren Förvaltnings AB och förvaltas av Gunnar Lövgren Fastigheter AB.

Adress: Engelbrektsgatan 24 / Chalmersgatan 31
Område: Lorensberg, centrum
Byggår: 1899
Ombyggnadsår: 1983-1984
Fastighetstyp: Tegelhus
Uppvärmning: Fjärrvärme
Kabel-TV: Telia
Bredbandsuttag: Öppen Fiber
Hiss: Ja 

Bostadsyta: 2989 kvm
Lokalyta: 392 kvm
Totalt: 3381 kvm
Lägenheter: 26 st
Lokaler: 3 st

Historik
Huset tömdes och byggdes om 1983-84. All installation som rör, el och vvs byttes då ut. Nya planlösningar och tre nya vindslägenheter byggdes samtidigt. Alla kök och badrum är ombyggda. Huset har mekanisk frånluft och hiss finns. Huset har vindsförråd för hyresgäster och det finns två lokaler i gatuplan.

Tegelhus med träbjälklag. Gatufasaden med tegel och grov spritputs. Gårdsfasad har slät puts som gjordes om under 90-talet. Halva huset står på berg och hälften på lera. Chalmersgatan har tidigare varit en bäckravin. Därför har huset grundförstärkts med stålpålar till berg. Yttertaket är av plåt.

Huset har sin charm från sekelskiftet med mycket stuckatur och högt till tak. Flertalet golv har original parkett. Spegeldörrar och lister från sekelskiftet.
Det finns flertalet kakelugnar kvar i fastigheten.
Huset har treglasfönster som är klädda med aluminium.

Område
Engelbrektsgatan & Chalmersgatan ligger nära Avenyn och allt vad som finns i detta område med affärer, restauranger och kulturliv. Bra med kommunikationer.

Bilder Engelbrektsgatan 24/Chalmersgatan 31
Klicka för att se fler bilder

Bilder Engelbrektsgatan 24/Chalmersgatan 31