Götabergsgatan 26

 

Götabergsgatan 26 (Lorensberg 59:9) ägs av Gunnar Lövgren Förvaltnings AB och förvaltas av Gunnar Lövgren Fastigheter AB.

Adress: Götabergsgatan 26
Område: Lorensberg, centrum
Byggår: 1899
Ombyggnadsår: 1985-1986 samt 2022-2024
Fastighetstyp: Tegelhus
Uppvärmning: Fjärrvärme
Kabel-TV: Telia
Bredbandsuttag: Öppen Fiber
Hiss: Ja

Bostadsyta: 1539 kvm
Lokalyta: 206 kvm
Totalt: 1745 kvm
Lägenheter: 18 st
Lokaler: 2 st

Historik
Huset tömdes och byggdes om 1985-86. All installation som rör, el och vvs byttes då ut. Kök och badrum är ombyggda. Huset har mekanisk frånluft. Hiss finns. Huset har vindsförråd för hyresgäster. Huset har ett galleri med ingång direkt från Götabergsgatan.

Tegelhus med träbjälklag. Gatufasad med tegel med mycket dekorationer. Gårdsfasad är tilläggsisolerad med serporoc-metoden och har en slät putsad fasad från ombyggnaden. Halva huset står på berg och hälften på lera. Chalmersgatan har tidigare varit en bäckravin. Därför har huset grundförstärkts med stålpålar till berg. Yttertaket är av plåt.

Huset har sin charm från sekelskiftet med mycket stuckatur och högt till tak. Flertalet golv har original parkett. Spegeldörrar och lister från sekelskiftet. Det finns flera kakelugnar kvar i fastigheten. Huset har treglasfönster som är klädda med aluminium. Mycket vacker fastighet med dekorationer och utsmyckningar.

Område
Götabergsgatan ligger nära Avenyn och allt vad som finns i detta område med affärer, restauranger och kulturliv. Bra med kommunikationer.

Bilder Götabergsgatan 26
Klicka för att se fler bilder

Bilder Götabergsgatan 26